Σημειώσεις για την έκθεση στη Γλώσσα

Παιδιά, στην έκθεση για αύριο θα γράψουμε τρεις παραγράφους και θα διηγηθούμε την ιστορία με το ατύχημα του Γρηγόρη και της Σταματίας στη σελίδα 86 του βιβλίου.

1η Παράγραφος:
Θα πούμε ποιοι ήταν στην ιστορία, πότε έγινε και πού. 2-3 γραμμές
Π.χ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε ωραίο καιρό και ο Γρηγόρης με τη Σταματία βγήκαν βόλτα με το ποδήλατο. Πήγαν μέχρι το σπίτι της γιαγιάς τους στην άλλη άκρη του χωριού. (Μη γράψετε το ίδιο).

2η Παράγραφος:
Θα πούμε τι ακριβώς συνέβη. Θα γράψουμε όλη την ιστορία με τη σειρά που έγινε.
Π.χ. Ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι από το σπίτι τους και βγήκαν στον μεγάλο δρόμο για να πάνε προς τη γιαγιά τους. Στην αρχή οδηγούσαν καλά, αλλά μετά από λίγο ο Γρηγόρης...

3η Παράγραφος:
Θα γράψουμε πώς ένιωσαν τα παιδιά με αυτή την ιστορία (φοβήθηκαν; λυπηθηκαν; χάρηκαν; ανακουφίστικαν; κ.α.) και τι έμαθαν από αυτό που πέρασαν. 2-3 γραμμές
Π.χ. Η Σταματια ένιωσε πολύ άσχημα και φοβήθηκε με το ατύχημα που είχαν. Όμως, και τα δύο παιδιά ήταν χαρούμενα που όλα πηγαν καλά στο τέλος. Από εδώ και πέρα θα είναι πολύ πιο προσεκτικα με το ποδήλατο.

Μόλις το γράψετε, στείλτε το στο Viber! Θα τα πούμε αύριο.

CC BY


Greek

Greece


November 18, 2020, 9:32 pm

Elemedu

Copyright © 2024 Elemedu. All rights reserved. Member contributions licensed under applied Creative Commons license. Illustrations by Icons8 and Ouch!