2 Απριλίου - Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου 📚📖

Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου κι εμείς σας προτείνουμε μερικά εξαιρετικά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας είτε για να τα αξιοποιήσετε στο σπίτι είτε μέσα στην τάξη.

👉 Η κυρία Γενναιοδώρα της Νικολέτας Καπίλλα, εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο
Ένα βιβλίο για παιδιά 3-5 ετών, στο οποίο μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία περιγράφεται πόσο σημαντικοί είναι οι τρόποι συμπεριφοράς στη ζωή και τα προβλήματα που προκαλούνται όταν αυτοί δεν τηρούνται.

👉 Δον Κιχώτης ή ο ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εκδόσεις Παπαδόπουλος
Μια διασκευή του αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω.

👉 Πράσινος πλανήτης της Leisa Stewart-Sharpe σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου, εκδόσεις διόπτρα
Ένα βιβλίο για το πως «λειτουργεί» και ποια είναι η σημασία των φυτών, του περιβάλλοντος. Το βιβλίο είναι βασισμένο σε ντοκιμαντέρ του BBC και είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

👉 Ο άτλας του χρόνου του Tommaso Maiorelli σε μετάφραση της Στέλλας Πεκιαρίδη, εκδόσεις διόπτρα
Ένα εικονογραφημένο βιβλίο όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας από τη γένεση του Σύμπαντος μέχρι την ψηφιακή επανάσταση. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά 12 ετών και άνω.

👉 Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη του Άντρι Σνερ Μάγκνασον σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά, εκδόσεις Πατάκη
Ένα βραβευμένο μυθιστόρημα που μιλά για τα όνειρα που πραγματοποιούνται και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν αν αυτά τα όνειρα πραγματοποιούνται με μοναδικό γνώμονα το ατομικό συμφέρον. Ένα βιβλίο που «μιλά» στα παιδιά για την ηθική. Είναι κατάλληλο για παιδιά 9-12 ετών.

CC BY


Greek

Greece


January 28, 2024, 7:01 pm

April 1, 2023, 6:52 pm

Elemedu

Copyright © 2024 Elemedu. All rights reserved. Member contributions licensed under applied Creative Commons license. Illustrations by Icons8 and Ouch!